Non-Technical-Skills-and-Stress-Test-Retreat-Bailout-Human-Synthesis-Spyros-Kollas

Non Technical Skills & Stress Test Retreat

Non Technical Skills & Stress Test Retreat

Θεωρητική εκπαίδευση | Περιπτωσιολογικές μελέτες | Active Physical & Digital Simulations (*Όχι Role-Playing)

ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΩΠΙΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ

Πενθήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο συνδυάζει ένα μείγμα θεωρίας από την αιχμή της επιστημονικής έρευνας, απλές πρακτικές ασκήσεις και την εργασία σε εικονικό περιβάλλον για:

– Executives
– Managers
– Project teams
– Προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο management, τη διοίκηση επιχειρήσεων, την υγειονομικη περίθαλψη, τη ναυτιλία, τις κοινωνικές, πολιτικές και στρατιωτικές επιστήμες.

Η εκπαίδευση γίνεται δημιουργώντας ένα “αγχωτικό”, χρονικά δεσμευτικό και απαιτητικό περιβάλλον στο οποίο ο μόνος τρόπος για να ολοκληρώσετε τις αποστολές έγκαιρα, είναι να λειτουργείτε συνεκτικά ως ομάδα, με σαφείς ρόλους, ξεκάθαρη επικοινωνία , αποτελεσματική ηγεσία και ισχυρή λήψη αποφάσεων.

Ταυτόχρονα αξιοποιούνται περιπτωσιολογικές μελέτες και συνεργατικές ασκήσεις, με σκοπό την ομογενοποίηση της μάθησης.Τι θα μάθετε:
Σε αυτή την εκπαίδευση θα κάνουμε μια ακόμα βαθύτερη βουτιά σις αλληλοεξαρτώμενες Μη Τεχνικές Δεξιότητες: Ομαδικότητα, Ηγεσία, Επικοινωίες, Επίγνωση της κατάστασης, Λήψη αποφάσεων, καθώς και τον τρόπο που επηρεάζονται από την κούραση και στο άγχος/στρες μέσα από τα concepts των Psychological Safety & Just Culture.

Κατανόηση του περιβάλλοντος στρες: Ένα χαμηλότερο επίπεδο άγχους θα παρατηρηθεί γενικά όταν διατίθεται μεγαλύτερο επίπεδο προηγμένων πληροφοριών για μια στρεσογόνο κατάσταση. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν πιο ακριβείς προσδοκίες για την κατάσταση, αυξάνοντας την προβλεψιμότητα και μειώνοντας την έκπληξη. Το επίπεδο απόσπασης της προσοχής μειώνεται έτσι και είναι δυνατός κάποιος προγραμματισμός, ο οποίος αυξάνει την αποφυγή σφαλμάτων απόδοσης.
Ανάπτυξη δεξιοτήτων κάτω από ευνοϊκές συνθήκες: Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιπτώσεων στρες που μπορεί να υποβαθμίσουν την απόδοση της εργασίας. Η εκπαίδευση στο άγχος μπορεί να παρέχει εξάσκηση σε συμπεριφορικές και γνωστικές δεξιότητες που επιτρέπουν καλύτερη απόδοση κάτω από στρες, όπως δεξιότητες πολλαπλών εργασιών και ιεράρχηση κρίσιμων δραστηριοτήτων.
Οικοδόμηση αυτοπεποίθησης στην ικανότητα απόδοσης υπό πίεση: Η εκπαίδευση είναι αποτελεσματική όταν επιτυγχάνεται η αίσθηση της κυριαρχίας. Είναι οι αρνητικές εμπειρίες και καταστάσεις που μας απομακρύνουν από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θα μάθετε τις φυσιολογικές, ψυχολογικές, συμπεριφορικές και κοινωνικές επιπτώσεις που περιορίζουν και αποσπούν την προσοχή των ανθρώπων από την κύρια εργασία, που είναι ο λόγος της μετάπτωσής ους από καθιερωμένους κανόνες και βέλτιστες πρακτικές σε συμπεριφορές που μερικές φορές είναι δύσκολο να εξηγηθούν.

Αυτό έχει μελετηθεί εκτενώς σε βιομηχανίες με υψηλό άγχος και στρες όπως η Αεροπορία, ο Στρατός, η Αυτόνομη κατάδυση, η Ναυτιλία, η Υγειονομική περίθαλψη, η Νομική, καθώς επίσης και μεταξύ των στελεχών της διοίκησης επιχειρήσεων και των οργανισμών.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 άτομα
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 16 άτομα

Απαιτήσεις
– 3 διαφορετικά περιβάλλοντα προσομοιώσεων και εξάσκησης
– 30 ώρες διαδραστικής θεωρητικής εκπαίδευσης

Σε ένα roller-coaster εναλλαγής ρόλων, συνθηκών και απρόβλεπτων συμβάντων, οι συμμετέχοντες καλούνται να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά, κάνοντας διαχείριση του

– φόρτου εργασίας
– συντονισμού
– άγχους
– των επικοινωνίών
– καθηκόντων
– πειραμάτων κ.λπ.

Κάθε ομάδα έχει μια βασική πρόκληση να αντιμετωπίσει, ταυτόχρονα με άλλες αρμοδιότητες και καθήκοντα.

Κατηγορίες Αποστολών
Ανεξάρτητα από τις αποστολές που θα επιλέγονται από την ομάδα, με το που ξεκινησει η αποστολή θα πρέπει όλοι να ασχοληθούν με διαφορετικά αντικείμενα εργασίας, όπως για παράδειγμα
– πειράματα
– προσγειώσεις σε πλανήτες
– διαχείριση ισχύος
– επιλογή διαδρομής
– διαχείρηση αποθεμάτων πόρων, υλικών και μέσων

Όλοι θα πρέπει να ανταπεξέλθουν σε ένα κλιμακούμενα αυξανόμενο όγκο επικοινωνιακών απαιτήσεων με
– λήψη αποφάσεων
– διαχείριση χρόνου και
– την ολοκλήρωση της αποστολών εντός συγκεκρμένου χρόνου.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι ομάδες που διαχειρίζονται αυτές τις προκλήσεις αναπτύσσουν αυθεντικά πρότυπα συμπεριφοράς, όπως ακριβώς στην πραγματική ζωή της απόδοσης της εκάστοτε ομάδας σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Με εξαίρεση την περίπτωση που οι συμμετέχοντες είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, τα άτομα «παίζουν» το δικό τους ρόλο, εκδηλώνοντας αυθεντικές συμπεριφορές. Κάτι που είναι ιδιαίτερα αληθινό όταν πρόκειται για αγχωτικές καταστάσεις.Μετά από αυτές τις 5 ημέρες θα είστε σε θέση να:

– Παίρνετε σωστότερες και λειτουργικότερες αποφάσεις.
– Μειώσετε το ποσοστό σφάλματος των αποφάσεων και των ενεργειών σας.
– Διαχειρίζεστε ουσιαστικά και άκρως αποτελεσματικά το φόβο, το άγχος, τις πιέσεις και τους κινδύνους, εντός και εκτός οργανισμού.
– Αυξήσετε την επίγνωση της κατάστασης και την αντιληπτικότητά σας, ως άτομο και ως ομάδα.
– Εφαρμόζετε όλα τα είδη και στυλ ηγεσίας. Πώς και πότε.
– Διεξάγετε παραγωγικότερα meetings και debriefings
– Καλλιεργήσετε υψηλά επίπεδα ψυχολογικής ασφάλειας για εσάς και την ομάδα σας
– Αξιοποιείτε αποτελεσματικότερα μεθόδους λεκτικής και μή λεκτικής επικοινωνίας
– Αξιοποιείτε ουσιαστικότερα, αποτελεσματικότερα και παραγωγικότερα τον χρόνο σας
– Περιορίσετε την αντιληπτική στένωση
– Εφαρμόζετε το έγκυρο διανοητικό μοντέλο που χρησιμοποιούν οι Ομάδες Υψηλής Απόδοσης
– Κανετε αυτοαξιολόγηση
– Αναγνωρίζετε τα μειωμένα επίπεδα επίγνωσης της κατάστασης
– Αξιοποιείτε ουσιαστικά και αποτελεσματικά λίστες ελέγχου – check lists
– Να σκεφτεστε και να ενεργείτε σε ασυνήθιστα επίπεδα εμπιστοσύνης και ανθεκτικότητας, πολύ πέρα από το resilience.Περιλαμβάνονται
– Θεωρητική εκπαίδευση
– Εκπαιδευτικά βοηθήματα
– Simulator fees
– Regenerating Seas and Soil World Caffe (Νέα επιχειρηματικά μοντέλα με ανανεώσιμες πρώτες ύλες και επιταχυντής ESG για το Net Zero bio επιχειρήσεις)
– 2 μήνες mentoring/coachingΔείτε την τοποθεσία

Drop us a phone-call    or    Book a video-call

Date

Αυγ 23 - 28 2022
Expired!

Time

10:00 am - 6:00 pm
Kandia's Castle Resort - Nafplio

Location

Kandia's Castle Resort - Nafplio

Organizer

Bailout Human Synthesis
Phone
+302102162229
Email
spyros@spyroskollas.com
Ζητήστε Προσφορά