You are currently viewing Μη Τεχνικές Δεξιότητες
Μη Τεχνικές Δεξιότητες

Μη Τεχνικές Δεξιότητες

Μη Τεχνικές Δεξιότητες

Το πιο δύσκολο είναι να εξηγήσεις τον τρόπο που σχετίζονται τα Human Factors με τις Μη Τεχνικές Δεξιότητες και το Crew ή Team Resource Management που οι περισσότεροι ονομάζουν Soft Skills.

Στα σίγουρα δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τα Hard Skills, που είναι οι τεχνικές δεξιότητες του επαγγέλματος. Όπως για παράδειγμα του χειρουργού, του πιλότου, του καπετάνιου, του πυροσβέστη κλπ, που χρειάζονται χρόνια εκπαίδευσης και κατάρτησης σε αυτά.

Soft Skills & Hard Skills

Αυτά τα Soft Skills για τα οποία γίνεται λόγος, μόνο soft δεν είναι. Είναι στ’ αλήθεια δύσκολο να τα μάθεις και ακόμα πιο δύσκολο να τα διδάξεις, λόγω του τρόπου που αποδεικνύονται, μιας και έχουν να κάνουν με έναν τουλάχιστον άλλον άνθρωπο και όχι με ένα αεροπλάνο, ένα πλοίο, rebreather, software κλπ.

Όταν διδάσκεις κάποιον τεχνικές δεξιότητες, σχεδόν πάντα μπορείς να δεις τι και πώς το κάνει, όπως για παράδειγμα μια χειρουργική επέμβαση, να πετάξει ένα αεροπλάνο, να κάνει δημοσιεύσεις σε social media, ιστοσελίδες, blogs, να κάνει κατάδυση, να φτιάξει ένα software κλπ.

Είναι οι ενέργειες που όλοι μπορούν να δουν σχεδόν ξεκάθαρα, να τις αντιληφθούν και να τις εξηγήσουν ή να δώσουν feedback εύκολα. Γιατί τα αποτελέσματα είναι οφθαλμοφανή.

Όταν όμως μιλάμε για Μη Τεχνικές Δεξιότητες ή το Crew resource management, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με αυτά.

Και είναι αυτό στο οποίο εστιάζω στη δουλειά μου. Στο πώς να συνθέτω ομάδες ηγετών και ακολούθων, χρησιμοποιώντας άλλες δεξιότητες όπως η Επίγνωση της κατάστασης, Λήψη αποφάσεων, Επικοινωνίες και μερικές ακόμα στις οποίες θα αναφερθώ παρακάτω.

Ομάδες Υψηλής Απόδοσης

Ομάδες Υψηλής Απόδοσης είναι το Background μου.

Πολεμική Αεροπορία, 13 χρόνια δύτης διάσωσης μάχης. Εκπαιδευτής σπηλαιοκαταδύσεων, ναυαγιοδιεισδύσεων, rebreathers και καταδύσεων με μικτά αέρια. Αργότερα στο μάρκετινγκ και την ανάπτυξη επιχειρήσεων, οργανισμών, ομάδες μάρκετινγκ και πωλήσεων, ομάδες κατασκευής λογισμικών και startups.

Είχα μια πολύ καλή άποψη για το πώς μοιάζει το καλό και η επιτυχία. Πολεμική Αεροπορία, Crew resource management. High risk teams, πετώντας μερικές εκατοντάδες μέτρα από το έδαφος ή καταδυόμενος σε βάθη 80, 90, 100 μέτρων, σε σπήλαια και σε ναυάγια. Ήταν επικίνδυνα αλλά το διαχειριζόμασταν.

Είναι ο φακός μέσα από τον οποίο κοιτάμε, που επηρεάζει το πώς βλέπουμε, αντιλαμβανόμαστε και αντιδράμε σε πράγματα και καταστάσεις.

Και αν παρατηρήσουμε ομάδες υψηλής απόδοσης και τα concepts Ψυχολογική Ασφάλεια και Just Culture, θα δούμε ότι αυτό που κάνουν είναι να μας αλλάζουν την οπτική.

Γιατί σε οτιδήποτε κάνουμε υπάρχει αυτή η εγγενής πλάνη που μας κάνει όλους να κάνουμε λάθη.

Δεν έχει σημασία πόσο καλός είσαι. Δες περιπτώσεις όπως του Κωνσταντίνου Ηλιάκη, του Ayrton Senna, του Τσέσλι ‘Σάλι’ Σάλενμπέργκερ, του Norman Atlantic κλπ. Είναι μερικές μόνο από αυτές που μας κάνουν να σκεφτόμαστε, πώς οι άνθρωποι λειτουργούν κάτω από συνθήκες στρες.

Το κοινό των Ομάδων Υψηλής Απόδοσης

Eίναι ότι μπορούν να δημιουργήσουν, να λειτουργήσουν και να μοιραστούν μεταξύ τους, ένα έγκυρο διανοητικό μοντέλο.

Και το καταφέρνουν μέσα από το concept του Crew ή Team resource management ή αλλιώς τις Μη Τεχνικές Δεξιότητες.

Αυτό που στο τέλος θέλουμε είναι να παίρνουμε καλές αποφάσεις. Το οποίο εξαρτάται από την Επίγνωση της κατάστασης, που είναι η ικανότητα να αισθανθούμε πληροφορίες, να τις κάνουμε λογικές στο τώρα και να προβλέψουμε το μέλλον.

Η πλειοψηφία των ατυχημάτων, των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε και των δυστυχημάτων, οφείλεται στην οπτική που έχουμε για τον κόσμο και το περιβάλλον την κάθε δεδομένη στιγμή.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται από την ομάδα σας, τους Leaders και τους ακόλουθους. Το σύντροφο, τα παιδιά, τους φίλους και φτάνουν σε εσάς μέσω της επικοινωνίας.

Φτάνουν επίσης σε εσάς μέσα από hardwares και softwares, computer systems, μηχανήματα, από βιβλία, εγχειρίδια, check lists, νομοθεσίες, ΦΕΚ κλπ. Όλα σας στέλνουν πληροφορίες ώστε να φτιάξετε ένα μοντέλο, μία εικόνα για το πώς μοιάζει ο κόσμος.

Όλα αυτά επηρεάζονται αρνητικά από το άγχος και την κούραση. Αν είμαστε κουρασμένοι παίρνουμε κακές αποφάσεις. Κάνουμε κακές επικοινωνίες. Το ξέρουν καλά όσοι είναι γονείς και έχουν μωρά ή και μεγαλύτερα παιδιά.

Είναι η κούραση που περιορίζει – μικραίνει την επικοινωνία. Τον αριθμό των λέξεων.

Το ίδιο συμβαίνει και με την προσοχή που δίνουμε στις πληροφορίες που λαμβάνουμε. Η κούραση περιορίζει την αντιληπτικότητα μας και την προσοχή μας.

interdependence-of-non-technical-skills-bailout-human-synthesis

Αυτός είναι και ο λόγος που η αποτελεσματική “προπόνηση” συστήνεται να γίνεται, τουλάχιστον εν μέρει, όταν οι άνθρωποι και οι ομάδες βρίσκονται υπό πίεση.

Με προπόνηση που η μάθηση, η ανάπτυξη και η καινοτομία, ξεδιπλώνεται με λεπτομερείς και ανακλαστικές συζητήσεις που παρακινούνται και διευκολύνονται.

Με μεθόδους που μας κάνουν αποτελεσματικότερους, σε επίπεδα αρκετά πέρα από το Resilience