ΕΠΙΠΕΔΟ 1

Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Μη Τεχνικών Δεξιοτήτων

Σκοπός - Στόχοι

Ανάπτυξη γνώσης. Εκμάθηση δεξιοτήτων. (δια)Δράση!

Μία εκπαίδευση που εκτείνεται πέρα από τα βασικά. Εμβαθύνει περισσότερο στο κάθε θέμα, με την μάθηση να έρχεται μέσα από την εφαρμογή στην πράξη.

Σε αυτή την εκπαίδευση θα μάθετε πως να δημιουργείτε, αλλά και να διατηρείτε μια ομάδα ανθρώπων Υψηλής Απόδοσης!

10 εβδομάδες (1 μάθημα ανά εβδομάδα) εμπνευσμένης εκπαίδευσης που θα βοηθήσει την ομάδα σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, περιορίζοντας τα επικοινωνιακά σφάλματα και τις λανθασμένες εικασίες.

Θα μάθετε πώς να αξιοιήσετε τις Μη Τεχνικές Δεξιότητες μαζί με την υφιστάμενη γνώση και εμπειρία σας, ώστε να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις.

Με την ολοκλήρωση αυτής της εκπαίδευσης θα είστε σε θέση να:

  • Έχετε πιο εστιασμένη επίγνωση της κατάστασης
  • Επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά με συναδέλφους, προϊσταμένους, συνεργάτες και stakeholders, μετρόπο που βελτιώνει διαρκώς την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά σας.
  • Δημιουργήσετε μια κουλτούρα δικαιοσύνης και ψυχολογικά ασφαλούς στην επαγγελματική και επιχειρηματική σας καθημερινότητα

Περιγραφή προγράμματος

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 24 άτομα.

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης θα καλύψουμε Μη Τεχνικές Δεξιότηες – Non Technical Skills όπως:

  • Επίγνωση της κατάστασης (Situational Awareness)
  • Λήψη αποφάσεων (Decision Making)
  • Επικοινωνίες (Communication)
  • Ηγεσία (Leadership & Followership)
  • Ομαδικότητα (Teamwork) &
  • Παράγοντες διαμόρφωσης απόδοσης (Performance Shaping Factors).

Θα αναλύσουμε εν το βάθει την αλληλοεξάρτησή τους και πώς επηρεάζουν η μία την άλλη μέσα σε διαφορετικά πλαίσια (επιχειρησιακές – οργανωσιακές κουλτούρες), κάτω από μια ποικιλία συνθηκών και καταστάσεων.

Οι διαδραστικές συνεδρίες του διαδικτυακού σεμιναρίου δημιουργούν νέες και ενοποιούν τις υφιστάμενες γνώσεις.

Μαζί με τις σύντομες 1 το 1 ατομικές συνεδρίες στα μεσοδοαστήματα, διασφαλίζουμε την βαθιά κατανόηση και την ανάπτυξη της γνώσης.

Οι συμμετέχοντες είναι η ομάδα σας. Μία ισχυρή κοινότητα που μπορείτε να διδαχτείτε ο ένας από τον άλλον!

Διάρκεια

Η εκπαίδευση διεξάγεται διαδικτυακά, μία φορά την εβδομάδα, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα (δες πιο κάτω τις ημερομηνίες). Η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι 90′.

BONUS

Ως μαθητής αυτής της τάξης, θα έχετε πρόσβαση σε πρόσθετο υλικό, όπως παρουσιάσεις και ενημερωτικές σημειώσεις, που είναι διαθέσιμα μόνο σε όσους ολοκληρώνουν την εκπαίδευση επιπέδου 2. Στόχος είναι να αυξήσετε τις γνώσεις σας, να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να έχετε υποστήριξη ώστε να βάλετε τη γνώση αυτή σε δράση. 

Εισηγητής

Ο Σπύρος Κόλλας είναι απόστρατος στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας, Εκπαιδευτής καταδύσεων με μικτά αέρια, σπηλαιοκαταδύσεων & Rebreathers και ιδιοκτήτης επιχειρήσεων, με εμπειρία στη διαχείριση πόρων ομάδας και πληρώματος, καθώς και σε μοντέλα, εργαλεία και προγράμματα επιχειρηματικής αριστείας.

Μέσω της Bailout Human Synthesis προσφέρει εκπαιδεύσεις, μονοήμερα ή πολυήμερα εργαστήρια, ομιλίες και προγράμματα κατάρτισης μέσω διαδικτύου.

spyros-kollas-I

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

FAQ

Συνηθισμένες Ερωτήσεις

Γρήγορη απάντηση: Σε όσους εργάζονται σε ένα δυναμικό περιβάλλον όπου τα λάθη μπορεί να φτάσουν να είναι μέχρι και η διαφορά ζωής και θανάτου. Που η αβεβαιότητα είναι κοινή ή όπου τα μέλη πρέπει να χρησιμοποιούν ένα μείγμα ατομικών δεξιοτήτων και (συν)εργασίας για να φέρουν τα επιθυμητά, αποτελέσματα με επιτυχία.

Ενδεικτικά:
Ιατρικός κλάδος (νοσοκόμοι, αναισθησιολόγοι, χειρουργοί κλπ), Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών ιδιωτικού & Δημόσιου τομέα, Ναυτιλία, Φαρμακευτική βιομηχανία, τη Βιομηχανία τροφίμων, Τουριστική βιομηχανία (ξενοδοχεία, υπαίθριες δραστηριότητες, yachting κλπ), Δικηγόροι, Δικαστικοί, Ασφαλιστικές ετιαρείες και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, στρατιωτικοί

Το πρόγραμμα διεξάγεται διαδικτυακά σε χρονικό διάστημα 10 εβδομάδων (1 ημέρα – 2 περίπου ώρες ανά εβδομάδα). Προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον χρόνο μας, προτείνεται προ-εργασία μεταξύ της εγγραφής και της διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να υποστηρίζει όσους μαθαίνουν καλύτερα μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης και θέλουν να δημιουργήσουν ομάδες γρήγορα.

Η εκπαίδευση διεξάγεται στην Ελληνική γλώσσα μιας και μπορούν να αναπτυχθούν και να αναλυθούν σε βάθος οι όροι που την πλαισιώνουν. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μία tailor made εκπαίδευση στην Αγγλική, επικοινωνήστε μαζί μας και θα φροντίσουμε να το οργανώσουμε για εσάς.

Φυσικά. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος λαμβάνετε πιστοποίηση εκπαίδευσης την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην επαγγελματική σας ανάπτυξη και το βιογραφικό σας.

Την πιστοποίση θα την λάβετε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.