About

Spyros Kollas

#τυχαιότητα #απροβλεψιμότητα #αβεβαιότητα

Reinventing Leadership in The Business Game

Επαναπροσδιορίζοντας την Ηγεσία στο “παιχνίδι” της Επιχειρηματικότητας. Διαχειρίσου αποτελεσματικά τις Ασυμμετρίες, την Τυχαιότητα και την Αβεβαιότητα εστιάζοντας στα απλά πράγματα που λειτουργούν!

Check lists, Λήψη αποφάσεων, Σταθεροποίηση της απόκλισης, Επίγνωση της κατάστασης, Επικοινωνίες, Σαφήνεια, Ηγεσία, Άγχος και κούραση, είναι μερικά μόνο από αυτά για τα οποία θα έρθεις σε επαφή μέσα από αυτή την ιστοσελίδα!

Effective Leadership

Spyros Kollas

Απόστρατος στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας (31 ΜΕΕΔ) και Πολύπειρος εκπαιδευτής καταδύσεων με μικτά αέρια, σπηλαιοκαταδύσεων & Rebreathers.

Βιώνοντας από πρώτο χέρι την σημασία του σωστού Leadership, τόσο ως στρατιωτικός, όσο και ως εκπαιδευτής ειδικών μορφών αυτόνομης κατάδυσης, αποφάσισα το 2006 και μέσα από σπουδές στο Marketing & Communication Management, να προσαρμόσω και να εξελίξω το αποτελεσματικό Leadership στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Φιλανδία, Σουηδία & Βουλγαρία, με πελάτες τόσο από τον ιδιωτικό, όσο και από τον δημόσιο τομέα.

Αγαπώ το crossfit, το διάβασμα, τις συζητήσεις με την κόρη μου και με εμπνευσμένους, ευφάνταστους ανθρώπους. 

Δημιουργικά περίεργος και ανήσυχος από μικρός, αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η δέσμευση ό,τι κάνω να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των ανθρώπων που με εμπιστεύονται.

Μεγαλώνοντας κατάφερνα όλο και πιο συχνά να βρίσκω προκλήσεις σε πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους κλάδους.

Είχα ανακαλύψει τρόπους να κρατάω το ενδιαφέρον μου αμείωτο, κερδίζοντας ταυτόχρονα, εκτός από χρήματα, πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες από ικανότατους και ευφυέστατους επιχειρηματίες.

Πέρα όμως από τις σπουδές και την εργασιακή μου εμπειρία, θεωρώ σημαντικό να ξέρεις τα δύο πλαίσια που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία μου. Είναι αυτά στα οποία εφαρμόζοντας την ακαδημαϊκή γνώση, άντλησα τεράστιο όγκο πρακτικής εμειρίας, την οποία θα προσπαθήσω να σου μεταδώσω ευχάριστα, απλά, κατανοητά και αποτελεσματικά, με τους τρόπους που θα βρεις σε αυτή την ιστοσελίδα. 

Ελίτ Ενόπλων Δυνάμεων

Αισθάνομαι τυχερός αλλά και υπερήφανος για το γεγονός ότι συνυπηρέτησα και συνεκπαιδεύτηκα από & μαζί με εξαίρετους αξιωματικούς, αλλά και από υπαξιωματικούς, μαθαίνοντας μέσα σε διαφορετικά πλαίσια, πολύπλοκες συνθήκες και σύνθετες προκλήσεις.

Ασυμμετρία, Απροβλεψιμότητα, Αβεβαιότητα, Αργή & γρήγορη σκέψη, Λήψη αποφάσεων και η…“Τέχνη του Πολέμου” ήταν μερικά μόνο από αυτά που απέκτησα εξοικείωση ως ιπτάμενο προσωπικό με εξειδίκευση στην έρενα και διάσωση μάχης. Αυτό μέσα από την εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων σε αντικείμενα όπως, Ανορθόδοξος πόλεμος, Απόδρασης διαφυγής αιχμαλώτων κ.α, την καθημερινή εκπαίδευση και τις διάφορες αποστολές.

Υπηρετώντας εν καιρώ Ειρήνης αλλά σε συνθήκες πολεμικής προσομοίωσης, ανέπτυξα την εξαιρετική ικανότητα να αναγνωρίζω και ν ανταποκρίνομαι άμεσα & αποτελεσματικά σε προβλέψιμους & μη κινδύνους. Έμαθα να προετοιμάζομαι με τρόπους που υποστήριζαν & ενδυνάμωναν τους συναδέλφους μου, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα της εκάστοτε αποστολής!

Αν και μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια υπήρχαν αρκετές συγκινητικές στιγμές, εντούτοις η σημαντικότερη της στρατιωτικής διαδρομής μου ήταν η ανέλκυση αεροσκάφους τύπου MIRAGE 2000 το 2011 στην Σάμο. Σχετικό video από το 4:18

Ειδικές Μορφές Αυτόνομης Κατάδυσης

Με την κατάδυση ήρθα σε επαφή όσο τυχαία μπορεί να συμβαίνουν κάποια πράγματα στην ζωή!
Το 1999 άνοιξε ένας νέος κύκλος, με την αυτόνομη κατάδυση ως μία  ευχάριστη και διασκεδαστική δραστηριότητα.

Το 2006 η ευχάριστη και διασκεδαστική αυτή δραστηριότητα κλιμακώθηκε, με την ίδρυση της πρώτης μου επιχείρησης – σχολής καταδύσεων. 

Η έντονη επιθυμία, η συνεχόμενη αύξηση του ανταγωνισμού, η ανάγκη για διαφοροποίηση από αυτόν και οι καταδυτικές προκλήσεις, ήταν οι λόγοι που οδηγούσαν την καταδυτική μου εξέλιξη στις ειδικές μορφές της αυτόνομης κατάδυσης.
Σε αυτές περιλαμβάνονται οι βαθιές και υπέρβαθιες καταδύσεις με μικτά αέρια, η ναυαγιοδιείσδυση, η σπηλαιοκατάδυση και τα Rebreathers.

Αν και στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής μου σταδιοδρομίας αποτελούσαν επίπεδα εκπαίδευσης και κατ επέκταση “προϊόντα”, στην διαδρομή ανακάλυπτα κοινά μοτίβα στην θεωρία, την πολυπλοκότητα, την προετοιμασία, τον τρόπο σκέψης και την εκτέλεση στρατιωτικών επιχειρήσεων μάχης και διάσωσης.
Check lists, Λήψη αποφάσεων, Σταθεροποίηση της απόκλισης, Επίγνωση της κατάστασης, Επικοινωνίες, Σαφήνεια, Ηγεσία, Άγχος, Κούραση και Διαχείριση απρόβλεπτων καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης που απειλούν τη ζωή, συνέχιζαν και μετά την αποστρατεία μου να αποτελούν μέρος της καθημερινής μου ζωής!

Είναι τα αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύονται ΚΑΙ οι κορυφαίοι της αεροπλοΐας (αστροναύτες), σε διαδικασίες εκτάκτου ανάγκης και αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων, με εξομοιώσεις καταδυόμενοι σε υπερβαρικό περιβάλλον

Αποστολή και Δέσμευσή μου

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητες γνώσεις και πρακτικές των κορυφαίων Στρατιωτικών, Βαθυδυτών και Σπηλαιοδυτών.

Δική μου αποστολή και δέσμευση είναι να σου δείξω με επαγγελματισμό, υπευθυνότητα, συνέπεια και ακεραιότητα, πώς αυτά μπορούν να σε βοηθήσουν να ηγηθείς αποτελεσματικότερα, και να φτάσεις στα “ύψη” & τα “βάθη” που εσύ επιθυμείς!

Ας γίνουμε φίλοι

  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in your application
spyros-kollas-cave-diving-and-business-leadership-training

take your first step now in...

Reinventing Leadership in The Business Game

Είμαι εδώ για να σου δείξω τους τρόπους με τους οποίους η ελίτ των ενόπλων δυνάμεων, οι βαθυδύτες και οι σπηλαιοδύτες “επαναπροσδιορίζουν το παιχνίδι”, ισορροπόντας ανάμεσα σε ζωή και θάνατο, αντιμετωπίζοντας “εσωτερικούς” & εωξωτερικούς, προβλέψιμους & μη κινδύνους, πάντα έτοιμοι να κάνουν θυσίες για ανθρώπους!