About

Spyros Kollas

#τυχαιότητα #απροβλεψιμότητα #αβεβαιότητα

Zero G-Force, Έξυπνοι και Αποτελεσματικοί "Ελιγμοί"

Διαχειρίσου αποτελεσματικά τις Ασυμμετρίες, την Απροβλεψιμότητα και την Αβεβαιότητα. Μάθε πώς να μετατρέπεις τη σύγχυση σε σαφήνεια, τις αντιξοότητες σε ευκαιρίες, την πίεση σε παραγωγικότητα και το απερίγραπτο χάος της τυχαιότητας σε λύσεις!

Ομαδικότητα, Ηγεσία, Επικοινωνία, Επίγνωση της κατάστασης, Λήψη αποφάσεων και οι Παράγοντες διαμόρφωσης επιδόσεων, είναι μερικά μόνο από αυτά με τα οποία θα έρθεις σε επαφή μέσα από αυτή την ιστοσελίδα!

spyros-kollas-31meed

Effective Leadership

Spyros Kollas

Απόστρατος στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας και Εκπαιδευτής καταδύσεων με μικτά αέρια, σπηλαιοκαταδύσεων & Rebreathers.

Βιώνοντας από πρώτο χέρι την σημασία του σωστού Leadership, τόσο ως στρατιωτικός, όσο και ως εκπαιδευτής ειδικών μορφών αυτόνομης κατάδυσης, αποφάσισα το 2006 και μέσα από σπουδές στο Marketing & Communication Management, να προσαρμόσω και να εξελίξω το αποτελεσματικό Leadership στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Φιλανδία, Σουηδία & Βουλγαρία, με πελάτες τόσο από τον ιδιωτικό, όσο και από τον δημόσιο τομέα.

Αγαπώ το crossfit, το διάβασμα, τις συζητήσεις με την κόρη μου και με εμπνευσμένους, ευφάνταστους ανθρώπους. 

Δημιουργικά περίεργος και ανήσυχος από μικρός, αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η δέσμευση ό,τι κάνω να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των ανθρώπων που με εμπιστεύονται.

Μεγαλώνοντας κατάφερνα όλο και πιο συχνά να βρίσκω προκλήσεις σε πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους κλάδους.

Είχα ανακαλύψει τρόπους να κρατάω το ενδιαφέρον μου αμείωτο, κερδίζοντας ταυτόχρονα, εκτός από χρήματα, πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες από ικανότατους και ευφυέστατους επιχειρηματίες.

Πέρα όμως από τις σπουδές και την εργασιακή μου εμπειρία, θεωρώ σημαντικό να ξέρεις τα δύο πλαίσια που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία μου. Είναι αυτά στα οποία εφαρμόζοντας την ακαδημαϊκή γνώση, άντλησα τεράστιο όγκο πρακτικής εμπειρίας, την οποία θα προσπαθήσω να σου μεταδώσω ευχάριστα, απλά, κατανοητά και αποτελεσματικά, με τους τρόπους που θα βρεις σε αυτή την ιστοσελίδα. 

Έρευνα & Διάσωση Μάχης

Μαθαίνοντας μέσα σε διαφορετικά πλαίσια, πολύπλοκες συνθήκες και σύνθετες προκλήσεις.

Ασυμμετρίες, Απροβλεψιμότητα, Αβεβαιότητα, Αργή & γρήγορη σκέψη, Λήψη αποφάσεων και η…“Τέχνη του Πολέμου” ήταν μερικά μόνο από αυτά που απέκτησα εξοικείωση ως ιπτάμενο προσωπικό με εξειδίκευση στην έρενα και διάσωση μάχης. Αυτό επετεύχθη μέσα από την εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων σε αντικείμενα όπως, Ανορθόδοξος πόλεμος, Απόδρασης διαφυγής αιχμαλώτων κ.α, την καθημερινή εκπαίδευση και τις διάφορες αποστολές.

Υπηρετώντας εν καιρώ Ειρήνης αλλά σε συνθήκες πολεμικής προσομοίωσης, ανέπτυξα την κριτικής σημασίας ικανότητα να αναγνωρίζω και να ανταποκρίνομαι τόσο άμεσα, όσο και αποτελεσματικά σε προβλέψιμους και μη κινδύνους. Έμαθα να προετοιμάζομαι με τρόπους που υποστήριζαν και ενδυνάμωναν τους συναδέλφους μου, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα της εκάστοτε αποστολής.

Ειδικές Μορφές Αυτόνομης Κατάδυσης

Με την κατάδυση ήρθα σε επαφή όσο τυχαία μπορεί, να συμβαίνουν κάποια πράγματα στην ζωή! Το 1999 άνοιξε ένας νέος κύκλος, με την αυτόνομη κατάδυση ως μία  ευχάριστη και διασκεδαστική δραστηριότητα. Το 2006 η ευχάριστη και διασκεδαστική αυτή δραστηριότητα κλιμακώθηκε, με την ίδρυση της πρώτης μου επιχείρησης

Η έντονη επιθυμία, η συνεχόμενη αύξηση του ανταγωνισμού, η ανάγκη για διαφοροποίηση από αυτόν και οι καταδυτικές προκλήσεις, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν και εξακολουθούν να οδηγούν την καταδυτική μου εξέλιξη στις ειδικές μορφές της αυτόνομης κατάδυσης.
Σε αυτές περιλαμβάνονται οι βαθιές και υπέρβαθιες καταδύσεις με μικτά αέρια, η ναυαγιοδιείσδυση, η σπηλαιοκατάδυση και τα Rebreathers.

Αν και στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής μου σταδιοδρομίας, αποτελούσαν επίπεδα εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση “προϊόντα”, στην διαδρομή ανακάλυπτα κοινά μοτίβα στην θεωρία, την πολυπλοκότητα, την προετοιμασία, τον τρόπο σκέψης και την εκτέλεση στρατιωτικών επιχειρήσεων μάχης και διάσωσης.

Check lists, Λήψη αποφάσεων, Επίγνωση της κατάστασης, Επικοινωνίες, Σαφήνεια, Ηγεσία, Άγχος, Κούραση και Διαχείριση απρόβλεπτων καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης που απειλούν τη ζωή, συνέχισαν και μετά την αποστρατεία μου να αποτελούν μέρος της καθημερινής μου ζωής!

Είναι αυτές οι Μη Τεχνικές Δεξιότητες που εκπαιδεύονται και αναπτύσσουν, ατομα και ομάδες υψηλής απόδοσης. Αυτές στις οποίες εκπαιδεύονται για παράδειγμα οι κορυφαίοι της αεροπλοΐας (αστροναύτες), με εξομοιώσεις καταδυόμενοι σε υπερβαρικό περιβάλλον

Αποστολή και Δέσμευσή μου

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητες γνώσεις και πρακτικές των κορυφαίων ομάδων υψηλής απόδοσης σε κλάδους υψηλού άγχους και στρες, όπως είναι μεταξύ άλλων ο Στρατός, οι Βαθυδύτες και οι Σπηλαιοδύτες.

Με πολυετή εμπειρία ως μέλος και εκπαιδευτής ομάδων σε κλάδους υψηλών απαιτήσεων και κινδύνου, αλλά και ως σύμβουλος επιχειρήσεων, μπορώ να σας προσφέρω μια νέα προοπτική στην διαχείριση της ασφάλειας και κουλτούρας της εταιρικής διακυβέρνησης. Θα σας δείξω τρόπους για να ενισχύσετε την αξιοπιστία, τον σεβασμό και την αποτελεσματικότητα εντός του οργανισμού σας και θα εξηγήσω τις πιο σημαντικές πτυχές της διαχείρισης κρίσεων. Στο ρόλο μου ως συνεργάτης σας, θα φέρομαι πάντα με σεβασμό. Σε μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, θα υιοθετώ πάντα μια ειλικρινή και στοχαστική προσέγγιση. Ως “δύτης ασφαλείας”, θα είμαι μέλος της ομάδας σας για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η δική μου δουλειά θα είναι να εντοπίσω τι λείπει καθώς προσπαθείτε να εκπληρώσετε ενεργά την αποστολή σας, ώστε να φτάσετε στα “ύψη” & τα “βάθη” που εσείς επιθυμείτε!

Ας συνδεθούμε

  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in your application
spyros-kollas-cave-diving-and-business-leadership-training

Κάνε το πρώτο βήμα

Εκπαίδευση Ομάδων Υψηλής Λειτουργικότητας

Είμαι εδώ για να σου δείξω τους τρόπους με τους οποίους οι διασώστες μάχης, οι σπηλαιοδύτες και οι ομάδες υψηλής απόδοσης, μετατρέπουν τη σύγχυση σε σαφήνεια, τις αντιξοότητες σε ευκαιρίες, την πίεση σε παραγωγικότητα και το απερίγραπτο χάος της τυχαιότητας σε λύσεις, ισορροπώντας ανάμεσα σε ζωή και θάνατο, αντιμετωπίζοντας “εσωτερικούς” και εσωξωτερικούς, προβλέψιμους και μη κινδύνους!