You are currently viewing Οι “Σιωπηλοί Δολοφόνοι” της Προσωπικής και Επαγγελματικής Ευεξίας
Οι "Σιωπηλοί Δολοφόνοι" της Προσωπικής και Επαγγελματικής Ευεξίας

Οι “Σιωπηλοί Δολοφόνοι” της Προσωπικής και Επαγγελματικής Ευεξίας

Οι “Σιωπηλοί Δολοφόνοι” της Προσωπικής και Επαγγελματικής Ευεξίας

Το άγχος, το brain fog, τα χαμηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης και οι εθισμοί είναι σιωπηλοί “δολοφόνοι” που μπορούν σιγά-σιγά να καταστρέψουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Αυτά τα ζητήματα συχνά παραβλέπονται, αλλά μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής, την παραγωγικότητα και τη συνολική ευημερία μας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τους κινδύνους αυτών των σιωπηλών δολοφόνων και θα δώσουμε μερικές συμβουλές για τη διαχείρισή τους.

Διαβάστε επίσης: Τι να επιλέξω; Ένα Εξαιρετικό ή ένα Υγιές μέρος για εργασία;

Στρες

Το άγχος είναι το πιο κοινό και το σημαντικότερο πρόβλημα στον σημερινό κόσμο, χαρακτηριστικό του οποίου είναι οι ταχύτατοι ρυθμοί. Προέρχεται συνήθως από την εργασία, τις σχέσεις και τις οικονομικές πιέσεις. Το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία και καρδιακές παθήσεις. Το πρόβλημα με το άγχος είναι ότι συχνά περνά απαρατήρητο μέχρι να προκαλέσει σημαντική ζημιά.

Για την διαχείριση του άγχους, είναι σημαντικό να εντοπίσουμε τις πηγές του στη ζωή μας και να λάβουμε μέτρα για να τις αντιμετωπίσουμε. Στις επιλογές μας περιλαμβάνονται η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας, η εξάσκηση τεχνικών χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα, η κατάδυση, και η τακτική άσκηση.

Κατεβάστε δωρεάν: Elite Leadership e-Book

Brain fog

Το brain fog είναι ένα αίσθημα ψυχικής κόπωσης και σύγχυσης. Δυσκολεύει την εστίαση, τη μνήμη και τη λήψη αποφάσεων. Η ομίχλη του εγκεφάλου μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το άγχος, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή και τα φάρμακα.

Για την καταπολέμηση του brain fog, είναι σημαντικό να δίνουμε προτεραιότητα στον καλό ύπνο, να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή και να κάνουμε σε τακτική βάση άσκηση. Μπορεί επίσης να ενσωματώσουμε στη ρουτίνα μας γνωστικές ασκήσεις όπως παζλ, σταυρόλεξα, παιχνίδια μνήμης ή την αυτόνομη κατάδυση.

Χαμηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης

Τα χαμηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία και ευεξία μας. Η έλλειψη άσκησης οδηγεί σε αύξηση βάρους, μυϊκή αδυναμία και υψηλότερο κίνδυνο χρόνιων προβλημάτων υγείας όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και ορισμένους τύπους καρκίνου.

Για να βελτιώσουμε τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, είναι σημαντικό να κάνουμε τακτικά σωματικές δραστηριότητες. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από το περπάτημα μέχρι το τρέξιμο, μέχρι την άρση βαρών. Είναι επίσης σημαντικό να βρούμε δραστηριότητες που μας αρέσουν, καθώς αυτό βοηθάει να έχουμε κίνητρο και να παραμένουμε συνεπείς.

Εθισμοί

Οι εθισμοί είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή μας. Μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές μορφές, όπως ο εθισμός στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ο εθισμός στον τζόγο, ακόμη και ο εθισμός στην τεχνολογία ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εθισμοί οδηγήσούν σε μια σειρά προβλημάτων, όπως οικονομικές δυσκολίες, προβλήματα σχέσεων και ζητήματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Για να ξεπεράσουμε οποιονδήποτε εθισμό, είναι σημαντικό να αναζητήσουμε επαγγελματική βοήθεια. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε ομάδες υποστήριξης, θεραπεία ή ενδονοσοκομειακή περίθαλψη. Είναι επίσης σημαντικό να αναπτυχθούν υγιείς μηχανισμοί αντιμετώπισης και να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό δίκτυο οικογένειας και φίλων.

Οι “Σιωπηλοί Δολοφόνοι” της Προσωπικής και Επαγγελματικής Ευεξίας

Το άγχος, το brain fog, τα χαμηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης, οι εθισμοί και οι άλλοι “σιωπηλοί δολοφόνοι” μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή μας. Λαμβάνοντας μέτρα για τη διαχείριση αυτών των ζητημάτων, μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνολική μας υγεία και ευεξία. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα ζητήματα, είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια και να λάβετε προληπτικά μέτρα για να βελτιώσετε την κατάστασή σας.

Θυμηθείτε, δεν είστε μόνοι και υπάρχει πάντα διαθέσιμη βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Υγιές εργασικό περιβάλλον. Γιατί είναι σημαντικότερο από ποτέ για οργανισμούς και εργαζόμενους;

vuca-sea-breaze-spyros-kollas-diving-Soft-Skills-Leadership-Behavioral-Competencies

Πώς να κάνετε τον οργανισμό σας έναν υγιή χώρο εργασίας

Οι “Σιωπηλοί Δολοφόνοι” της Προσωπικής και Επαγγελματικής Ευεξίας

Ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας για τους υπαλλήλους σας; Ελάτε μαζί μας σε ένα δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Πώς να κάνετε τον οργανισμό σας έναν υγιή χώρο εργασίας”.

Κατά τη διάρκεια αυτού του δωρεάν διαδικτυακού σεμιναρίου θα συζητήσουμε:

  • πρακτικές στρατηγικές για τη δημιουργία μιας θετικής εργασιακής κουλτούρας
  • την προώθηση της δέσμευσης των εργαζομένων και
  • την προώθηση της συνολικής ευημερίας στο χώρο εργασίας.

Θα μοιραστούμε επίσης τις βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση του άγχους και την οικοδόμηση ανθεκτικότητας, καθώς και συμβουλές για τη δημιουργία μιας υποστηρικτικής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Διαβάστε επίσης: Πελατοκεντρική ή Εργαζόμενο-κεντρική Κουλτούρα;

Είστε επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού, διευθυντής ή ιδιοκτήτης επιχείρησης;

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα σας προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και βήματα για τη δημιουργία ενός

  • υγιούς και
  • παραγωγικού

εργασιακού περιβάλλοντος.

Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία να μάθετε από ειδικούς στον τομέα και να συνδεθείτε με άλλους ομοϊδεάτες επαγγελματίες. Εγγραφείτε τώρα στο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο μας. Kάντε το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία μιας υγιούς κουλτούρας στο χώρο εργασίας.

free-online-webinar-how-to-make-your-organization-a-healthy-place-to-work